Soldug (Drosera tokaiensis)

Soldug (Drosera tokaiensis)

5.0/5 rating (1 votes)

DKK: 45.00/10 frø
Drosera tokaiensis

Beskrivelse

DKK: 45.00/10 frø
Drosera tokaiensis

Drosera tokaiensis er en smuk naturlig hybrid mellem arterne D. spatulata og D. rotundifolia kommer fra Japan, hvor den gror i sumpede områder, som de fleste andre Drosera.

Soldug er nogle sjove planter, som fanger insekter ved at udskille en sekret fra bladene. Insekterne fanges på bladene, hvorefter bladet, i løbet af nogle timer, folder sig sammen omkring insektet. 

Læg frøene ovenpå 50% akvariesand (eller sand uden kalk) og 50% alm spagnum. (en 10cm potte virker godt). Lad krukken stå i en underskål med ca. 1 cm. regnvand stående konstant. Tildæk frøene med klart plast og lav et par lufthuller. Stil et lyst sted og vent. Der går 2-6 uger før de små planter kommer frem.

Nogle Drosera kræver en hvileperiode om vinteren, hvor de trækker sig tilbage i en rosette. Den skyder igen til foråret, når varme og sol igen vækker planten.
Drosera tokaiensis kan imidlertid undvære denne hvileperiode, og kan dyrkes i en lys vindueskarm hele året. Den går dog i dvale, kommer de rette betingelser.

Del med dine venner

Sådan gør du

Triops er sjove små urtidsmonstre, som har en levetid på ca. 3 mdr. Derefter kan man indsamle æg og gentage processen så ofte man har lyst. Det gør dem til det morsomt lille biologiforsøg - ikke mindst for børn, som oftest er helt vilde med at betragte disse underholdende dyr.

Sådan gør du

1: Hæld indholdet fra posen fra triops.dk i din beholder.
2: Tilsæt regnvand eller demineraliseret vand fra supermarkedet.
3: Stil beholderen et lyst og lunt sted. (f.eks. lige under en læselampe) i 24-48 timer

Efter ca. et døgns tid begynder de små triops at svømme rundt i vandet.

Læs også pasningsvejledningen - klik her