Udskriv

Bekæmpelse af myg i havedam


Bekæmpelse af mygPris: DKK 75.00/20-50 æg
Triops Cancriformis

Triops er sjove og spiser myggelarver

Bekæmp myg i havedammen med triops

Der er ikke noget som vand i haven. Men med stillestående vand kommer ofte også myggen, som elsker at lægge æg i det stillestående vand som havedammen ofte består af.

- Bliv myggene kvit 100% økologisk
- Få et morsomt dyr i havedammen
- Brug dem år efter år uden at købe flere æg

Nu kan du effektivt og økologisk bekæmpe myggene på en sjov og anderledes måde. Med nogle få triops i din havedam, kan du blive myggene kvit hele sommeren.


Sådan gør man

triopscancriformis

Du modtager dine triopsæg med posten i en lille plasticpose med en spiseskefuld sand + triopsæg. (Triopsæggene er på størrelse med sandkorn med en pink/orange farve og er svære at se).


1: Æggene skal klækkes i regnvand - du skal blot bruge et par kopper. Put æggene i en beholder af en slags - f.eks. et stort glas. Tilsæt regnvand og stil dem under en lampe (De skal også bruge lys for at klækkes). Temperaturen skal blot være stuetemperatur.

2: Efter et døgn eller et par døgn klækkes dine triops (Der kan gå op til 4-5 dage afhængig af temperatur, vandkvalitet og lysmængde). De er meget små 0,5mm.

3: Ca. et døgn efter klægningen tilsætter du ca. 25% ekstra vand fra din havedam. Sørg for at vandet er stuetemperatur.

4: Tilsæt ca. 25% havedamsvand i nogle dage. Efter ca. 4-5 dage er triopsen tilvænnet damvandet, og kan udsættes i dammen (Når vandtemperaturen når ca. 15 grader). For en mere sikker udsætning lad beholderen med triops og vand sidde i dammen i ca. 30 minutter for langsomt at tilvænne triopsen dammens temperatur.

Myg i regnvandsfad i have i Nordjylland:

Sådan klækker du triopsæg: