Ferejer

Ferejer "Spiny..."

3.3/5 rating (15 votes)

DKK: 75.00/50+ æg

Ferejer er et sjovt lille krebsdyr i familie med både dafnia og triops - gællefødder.
De er lette at passe og avle, og det gør dem til et super foder til akvariefisk og sikkert meget andet. Men vores kødædende fisk spiser dem med stor glæde - især vores kampfisk er meget imponerede over dem.

Æggene klækkes let i et glas med regnvand eller demineraliseret vand - det letter klækningen. Nogle steder kan almindeligt hanevand gøre det. Stil dit "klækkeakvarium" under en lampe eller en lun vindueskarm og vent en dag eller to, før dine ferejer klækkes. 

Efter klækning spiser ferejerne små partikler i vandet. Det kan være "Grønt vand" med alger, som du har stående i en anden beholder i vinduet. Ellers er et godt foder gær som er rørt op i lunkent vand. Put nogle dråber i akvariet til vandet er let tåget - og vent så med at fodre til vandet igen er krystalklart.

Share this product

Sådan gør du

Triops er sjove små urtidsmonstre, som har en levetid på ca. 3 mdr. Derefter kan man indsamle æg og gentage processen så ofte man har lyst. Det gør dem til det morsomt lille biologiforsøg - ikke mindst for børn, som oftest er helt vilde med at betragte disse underholdende dyr.

Sådan gør du

1: Hæld indholdet fra posen fra triops.dk i din beholder.
2: Tilsæt regnvand eller demineraliseret vand fra supermarkedet.
3: Stil beholderen et lyst og lunt sted. (f.eks. lige under en læselampe) i 24-48 timer

Efter ca. et døgns tid begynder de små triops at svømme rundt i vandet.

Læs også pasningsvejledningen - klik her